Twee maal winst in laatste ronde

De mannen hadden op papier een gemakkelijke tegenstander vandaag met Chinese Taipei. Wel moet vermeld worden dat deze ploeg ondanks hun verlies vandaag nog eerste eindigden in hun ratingcategorie – ze waren dus bezig aan een goed tornooi. Dat bleek ook, want de match was nog relatief spannend. Nadat Thibaut gewonnen had, Stef verloren en Roel remise, was Luc de laatste Black Knight die deze Olympiade beëindigde. Hij won koelbloedig een toreneindspel met een pion meer, en bracht de stand op 2,5-1,5. De Belgische mannen eindigen daarmee op plaats 53, 11 plaatsen boven hun beginranking.

11rm

mannen

De Red Unicorns wanhoopten bij het zien van de paring voor de laatste ronde. Net als vorige ronde trokken ze één van de moeilijkste ploegen uit hun omgeving in de stand. Toch zat vandaag bijna alles mee: Sarah verloor dan wel nadat ze te weinig rekening gehouden had met een mogelijk paardoffer, maar Hanne en Iuliia wonnen mooi hun partijen. Het gelijkspel was al binnen, maar Astrid stond ook beter in haar eindspel, tegen een speelster die op dat moment tweede stond in de bordprijzen. Volop in wederzijdse tijdnood koos Astrid ervoor om eeuwig schaak te geven en geen risico’s meer te lopen. De ploegwinst was binnen, een mooie stunt in de laatste ronde. Daardoor eindigen de dames op plaats 43, 19 plaatsen boven hun beginranking.

11rd

vrouwen

vrouwen-ronde-11-lana-afandiyeva

Red Unicorns tegen Turkmenistan – Foto: Lana Afandiyeva

Bij de mannen wint de USA, voor Oekraïne en Rusland. Bij de vrouwen wint China voor de tweede maal op rij; Polen wordt tweede en Oekraïne derde.

slotceremonie

Slotceremonie

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s