Nicola Capone haalt eerste GM-norm binnen

Nicola heeft het gedaan! In een eindspel dat nochtans niet zo veel winstkansen had, slaagde hij erin om toch nog de winst naar zich toe te trekken, en zo behaalt de jonge Belg, die officieel zelfs nog geen IM is (al is dat enkel nog een formaliteit), op deze Olympiade zijn eerste GM-norm.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Met een remise tegen wereldtopper Wei Yi legde Nicola de basis voor zijn eerste GM-norm.

Ook Stef Soors, kamergenoot van onze normenjager (en ook 2 jaar geleden al kamergenoot van Bart Michiels toen die zijn laatste norm scoorde), houdt zich bescheiden op de achtergrond, maar speelt zelf ook een schitterend tornooi met nog steeds een TPR van boven de 2500. Naast Nicola en Stef wint ook Roel. Met een stevige eindsprint maakt de kapitein zijn tornooi op de valreep nog goed. Voor Thibaut is het balen de laatste ronden, hij verliest vandaag opnieuw. Toch 3-1 voor de Belgische mannen, die morgen tegen Chinese Taipei een heel goede kans maken om nog boven hun startranking te eindigen.

10rm

De Servische vrouwen waren dan weer een maat te sterk voor de Red Unicorns. De één na de ander werd tot opgave gedwongen. De Belgische dames vallen terug naar de 52e plaats in het klassement, nog steeds 10 plaatsen boven hun beginranking. Zij strijden morgen tegen Turkmenistan voor een mooie eindstand.

10rd

Een beknopt verslag vandaag, zoals je ziet, maar er moet nog voorbereid worden. Morgen begint de ronde om 11u (9u Belgische tijd), dus de voorbereidingstijd is beperkt.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s