Nicola op één punt van norm

We hadden twee evenwichtige matchen voorspeld, en de dag draaide inderdaad spannend uit.

Nicola wint en houdt daarmee zijn kansen op een GM-norm intact. Het enige wat hij de volgende ronde moet doen, is nog eens winnen. Iedereen aan de zijlijn: supporteren geblazen, want na een dergelijk tornooi verdient onze benjamin zijn eerste norm zeker. Ook Roel wist te winnen. Hij begrijpt wat een “eindsprint” betekent: vooruit en mars! De Black Knights kwamen dus op een 2-0 voorsprong, dus er was maar een half punt meer nodig voor de ploegwinst. Thibaut en Luc streden voor een halfje, en Thibaut stond zelfs knal gewonnen in het eindspel, maar een tussenschaak om tijd te winnen met maar enkele seconden meer op de klok, verpestte in één zet heel zijn stelling en hij verloor alsnog. Ook Luc verloor, dus gelijkspel is het verdict. Morgen spelen de mannen tegen de Internationale blindenfederatie.

9rm

Bij de Red Unicorns won Hanne vlot haar partij. Wiebke speelde een moeilijke stelling, waarin haar tegenstandster het initiatief had, maar ook bijna 20 zetten moest spelen in ernstige tijdnood. Wiebke wist de stelling in evenwicht te brengen en de remise was een feit. Nog één punt nodig voor de ploegwinst, en zowel Iuliia als Astrid hadden op dat moment een klein voordeel. Bij Iuliia keerden de kansen echter; het voordeel was plots voor haar Chileense tegenstandster, en het ging snel van kwaad naar erger. Gelukkig slaagde Astrid er wel in om haar voordeel uit te buiten, en het nodige punt was binnen handbereik. Toen Iuliia verloor, was het alleen nog een kwestie van verzilveren voor Astrid. Zij deed wat moest gedaan worden, en de Red Unicorns wonnen met het kleinste verschil. Morgen vormt Servië een nieuwe, interessante uitdaging.

9rd

hanne-ronde-9

Na een onzekere tornooistart is Hanne aan een indrukwekkend inhaalmanoevre bezig; de laatste 5 ronden won ze maar liefst 4 keer.

Sarah en Hanne deden deze middag trouwens een dubieuze ontdekking in het hotel. Sarah, die vandaag niet moest spelen, vond de tijd rijp om de fitnessruimte van het hotel eens te gaan verkennen. Stap 1 van dit plan: de fitness vinden. De meest logische redeneringen waren de tweede verdieping, waar ook het restaurant is, en de bovenste verdieping, waar een fitness vaak te vinden is in hotels. Hanne en Sarah dus op verkenning naar de elfde verdieping, en wat ze daar ontdekten, was op zijn minst luguber te noemen. Toen ze uit de lift stapten, vulde hun neus zich al meteen met een oude sigarettengeur. Kaarsen in flessen leidden hen de weg naar een hal met semi-erotische foto’s aan de muren, en de kans dat hier een fitness te vinden was, slonk met de minuut. Inderdaad, het enige wat deze verdieping te bieden heeft, is een night club met een exclusief smaakje aan. En een sigarettengeur. En zicht op zee.

img_20160911_132403

img_20160911_132331

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s