Weinig punten, maar wel een ambassadeur op bezoek

We hadden voorspeld dat het een spannende match zou worden tussen België en Turkmenistan. Helaas hadden Nicola en Stef, onze spelers in vorm, net vandaag een mindere dag. Zij verloren allebei. Stef stond voor de keuze om de damevleugel te openen of definitief te sluiten, en hij koos ervoor om ze te openen, omdat hij er klaar voor was. Zijn tegenstander was er blijkbaar nog meer klaar voor, balen voor de jonge Limburger. Ook Nicola verloor, maar bij 2 op 2 de volgende rondes kan hij toch nog een GM-norm scoren. Het komt er nu dus op aan om het hoofd koel te houden en het verlies niet aan het hart te laten komen. Luc en Roel speelden remise, wat vooral voor Roel een mooi resultaat is. Hopelijk betekent deze remise een keerpunt in Roels tornooi, en kan hij zijn tornooiprestatie de laatste ronden nog wat opkrikken. Morgen spelen de Belgen tegen de Verenigde Arabische Emiraten.

8rm

Onze dames wisten op voorhand dat vandaag een moeilijke dag zou worden. Dat bleek niet overdreven, want de één na de ander moest zich gewonnen geven. Astrid speelde lange tijd een gelijkopgaande partij tegen een tegenstandster waar ze vorige maand op het WK -20 ook al tegen gespeeld had. Onder het oog van de livestream camera maakte ze dan toch een fout en moest ze opgeven. De camera richtte zich dan maar op Sarahs partij, waar de Belgische na een spannende tijdnoodfase iets van haar materiële achterstand wist terug te winnen. Enkele zetten later had Sarah zelfs de mogelijkheid om opnieuw een gelijke stelling te bereiken, maar helaas was ze tegen dan al moegestreden en zag ze de cruciale zet niet. De Red Unicorns willen deze zwarte zaterdag zo snel mogelijk vergeten, en strijden morgen tegen Chili met iets gelijkere wapens.

8rd

Vanavond sprak de delegatie af met de Belgische ambassadeur in Azerbeidzjan, Bert Schoofs, die in zijn jeugdjaren zelf nog actief geschaakt heeft. De man is pas sinds vorige maand ambassadeur hier. Hij trakteerde ons op een drankje in de bar, en we spraken over schakende politici, de positie van Karpov en Kasparov binnen de Russische politiek, en een heleboel andere zaken. Zo vertelde de ambassadeur ons ook dat verschillende moderne bouwwerken in Baku gebouwd zijn door Belgische bedrijven, zoals bijvoorbeeld de Flame Towers die je hieronder op foto ziet.

flame-towers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s