Belgen scoren onverhoopt

Het beloofde een zware dag te worden. Beide ploegen kwamen uit tegen teams die op papier duidelijk sterker waren. De mannen speelden tegen een onthoofd Bulgarije, want Topalov vertrok eerder naar huis om vader te worden, maar zelfs zonder hun kopman was het Bulgaarse team elofavoriet. Dat was echter buiten onze twee youngsters gerekend. Nicola, overduidelijk in vorm dit tornooi, won erg vlot. Thibaut en Roel verloren, dus was het aan Stef om de stand in evenwicht te brengen. Koelbloedig bracht hij deze taak tot een goed einde, en de 2-2 was een feit. Morgen belooft het spannend te worden tegen Turkmenistan.

7rm

Ook de Red Unicorns waren aan het begin van de match de underdog. Waar twee jaar geleden nog alles tegenzat voor de Belgische dames tegen Egypte, waren de schaakgoden ons dit jaar veel beter gezind. Hanne, Wiebke en Sarah wonnen alledrie hun partij. Iuliia verloor, maar de 3-1 eindstand was toch boven de verwachtingen. Morgen wacht met De Filipijnen opnieuw een zware kluif.

7rd

vrouwenploeg-aan-tafel

Na een valse start winnen de Red Unicorns nu drie ronden op rij.

2 gedachtes over “Belgen scoren onverhoopt

  1. Bravo aux 2 équipes et une mention spéciale pour Nicola et Stef pour leur performance actuelle après 6 parties : respectivevement de 2675 et de 2548 ! Bonnes continuations à tous et plein de plaisirs sur l’échiquier

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s