6 punten, 4 titels en 1 interview

Vandaag lieten de mannen tegen de Zimbabwanen voor de eerste keer dit tornooi onnodige punten liggen. Een spijtige zaak, maar zoiets kan gebeuren en het neemt niet weg dat de Black Knights nog steeds aan een heel degelijk tornooi bezig zijn. Nicola toonde opnieuw zeer degelijk spel en won vlot zijn partij. Luc speelde remise. Roel stond lange tijd beter, wat Thibaut ertoe bewoog om ook voor de remise te gaan. Helaas ging het uiteindelijk toch nog fout voor Roel, en was het eindresultaat een 2-2 gelijkspel. Morgen speelt de ploeg tegen Bulgarije.

6rm

De dames hebben tijdens de rustdag eindelijk hun vorm gevonden; zij wonnen vandaag collectief tegen de Jamaicaanse damesploeg. De zussen Barbier speelden de zussen Smith overtuigend naar huis (lees: naar hun hotel), en ook Hanne domineerde haar partij. Iuliia had het naar eigen zeggen iets moeilijker; zij begreep lange tijd niet zo veel van de stelling waar ze in verzeild geraakt was. Toch wist ook zij te winnen. De 0-4 is een enorme boost voor de moraal. Morgen spelen de vrouwen tegen Egypte, het land waar we twee jaar geleden onze categorieprijs aan verloren.

6rd

ronde-6-c

Barbier tegen Smith. Foto door Caterina Leonardi.

Caterina Leonardi

Caterina Leonardi

Ondertussen hebben we ook het nieuws ontvangen dat de vier deelnemers aan het Fide Trainer Seminar geslaagd zijn in hun opzet; België heeft er dus opnieuw 4 getitelde Fidetrainers bij: Stef Soors, Sarah Dierckens, Astrid Barbier en Geert Bailleul.

geert-bailleul

Geert Bailleul is pas de tweede Belgische scheidsrechter ooit die op een Olympiade mag arbiteren.

Hoewel we ondertussen weer met serieuze dingen bezig zijn (schaken), komen we toch nog even terug op de Bermuda Party. Sarah werd op deze party geïnterviewd door Anna Rudolf, ook gekend als Miss Strategy van chess24. Een fragment uit het interview kan je bekijken in de Bermuda Party video die vandaag op de officiële olympiadesite verscheen:

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s