De sfeer in enkele foto’s

Zoals beloofd een fotoreportage van de eerste tornooihelft, de Bermuda Party en de rustdag. Foto’s te pakken krijgen uit de speelzaal blijkt een moeilijke klus, aangezien enkel pers een fototoestel mee mag nemen in de Chrystal Hall. Wie dus toevallig op een foto van de Belgen stuit, mag deze zeker doorsturen.

img_20160902_172207

De Belgische dames moeten na een erg snelle eerste ronde enkele uren wachten op de bus. Ze relaxen wat in een park vlakbij het Nationale Vlagplein, waar een wel heel groot uitgevallen Azerbeidzjaanse vlag te zien valt.

mannen-tegen-noorwegen

In ronde 5 spelen de Black Knights tegen het Noorse team, onder leiding van Magnus Carlsen. Het diepe gepeins van Stef  brengt op, want hij haalt een mooie remise tegen Jon Ludvig Hammer.

hanne-ronde-5-maria-emilianova

Ronde 5: Hanne denkt diep na tegen haar Finse tegenstandster en wint haar partij. Foto van Maria Emilianova.

sarah-ronde-5

Ronde 5: ook Sarah gaat volledig op in haar partij, en ook zij haalt het volledige punt binnen. Foto van Maria Emilianova.

2016-09-07_23-09-16

De Bermuda Party is een begrip in de schaakwereld. Het is een exclusieve party voor iedereen die deel uitmaakt van de Olympiade, van speler tot vrijwilliger. De randanimatie geeft het feest een extra tintje, en je kan er steeds informele contacten leggen met de schaaksupersterren die hier ook acte de présence geven. Zo belandde Astrid reeds voor de Bermuda party begon op dezelfde preparty als Fabiano Caruana, de huidige nummer 2 van de wereld.

img_20160907_180154

Hanne, Wiebke en Thibaut gingen op de rustdag als echte toeristen de stad bezichtigen. Ze bezochten onder meer een paleis, en daarna beklommen de dames nog een hele hoop trappen om een mooi uitzicht te hebben over de stad. Het originele plan was om het toeristische treintje naar boven te nemen, maar helaas was dat treintje defect. Op deze foto zie je hoe Hanne onder de indruk is van het aantal trappen dat ze nog voor de boeg heeft.

img_20160907_181610

Bakoe is de stad van het vuur. Deze indrukwekkende architecturale vlammen vormen een 5-sterrenhotel. Als de zon onder is, wordt op deze vlammen een lichtshow getoond. Voor de gelegenheid is de lichtshow aangepast en kan je schaakstukken zien. Bakoe telt veel moderne architectuur, stuk voor stuk imposante gebouwen die ’s nachts het decor vormen van een prachtige lichtshow.

img_20160905_230531

Niet alles in Bakoe is modern en flitsend. Hier zie je enkele Red Unicorns bij de Maagdentoren. Het doel van deze toren in de geschiedenis is niet volledig duidelijk, maar waarschijnlijk had de toren een wetenschappelijk doel dat iets met planeten te maken had.

img_20160907_140645

Stef, Astrid, Sarah en ook scheidsrechter Geert Bailleul trokken op de rustdag opnieuw naar de speelzaal om er een 11u durend FIDE Trainers Seminar te volgen. Binnenkort weten we de resultaten van het daar meteen op volgende examen, en wellicht heeft België dan 4 nieuwe fidetrainers.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s