Random anti-cheating controle brengt Thibaut van de kaart

Voor de mannenploeg was het vandaag een walk-over tegen het op papier veel zwakkere Papua New Guinea. Bijna de hele ploeg won na minder dan 3u spelen. Enkel Thibaut had iets langer nodig, nadat hij in de opening door een zetwisseling minder kwam te staan. Gelukkig trok hij de situatie nog recht, en na ruim 4u spelen was de 4-0 een feit. Morgen mogen de mannen tegen ICCD, de internationale dovenfederatie.

r3rm

Voor Thibaut was de ronde echter nog niet afgelopen. Hij werd uitgeloot voor één van de random anti-cheating controles. Op zich niets speciaals, ware het niet dat de scheidsrechter en de anti-cheatingcommissie dit wel heel erg onhandig aanpakten. Toen de partij van Thibaut duidelijk op zijn einde liep, deed de scheidsrechter teken naar de security, waarna er 3 security-mensen rond Thibaut gingen staan. De Belg hoorde de scheidsrechter fluisteren “The anti-cheating commission is here for the Belgian player”. Thibaut, volledig van slag, vergat plotsklaps mat in 1 te zetten. Gelukkig was er geen man overboord, want 2 zetten later ging het alsnog mat. Daarna werd Thibaut naar buiten geëscorteerd, waar hij in 2 seconden clean bevonden werd.

Bij de vrouwen verliep het minder zoals gepland. Enkel Sarah wist overtuigend te winnen; in een Siciliaan kreeg ze de kans om voluit voor de koningsaanval te gaan, terwijl de tegenstandster haar eigen aanval veel te traag op gang bracht. Na ongeveer 3 uur was het eerste punt binnen. Ongeveer tegelijkertijd moest Astrid in een iets mindere stelling zetherhaling toestaan tegen de 12-jarige Koreaanse belofte Yubin Kim. De eerste 2 borden zaten op dat moment volop in tijdnood. Toen de 40e zet eindelijk gehaald was, zag het er voor Hanne echt niet goed uit; zij kwam met 2 pionnen minder uit tijdnood. Wiebke probeerde een evenwichtig eindspel te winnen, maar dat pakte helaas verkeerd uit. Ondertussen werkte Hanne haar achterstand beetje bij beetje weg, om uiteindelijk als allerlaatste partij van de dag toch nog remise uit de brand te slepen. Morgen spelen de Red Unicorns tegen Tajikistan.

r3rd

Een gedachte over “Random anti-cheating controle brengt Thibaut van de kaart

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s