Nicola snoept Chinese titelverdedigers eerste punten af

We beginnen met het grootste nieuws van de dag. Nicola haalt, onder het oog van de internationale schaakpers, remise tegen het Chinese supertalent Wei Yi (2717). De Belgische mannenploeg speelde op bord 3 en kwam dus regelmatig aan bod in de video-analyse die uitgezonden wordt op Chess24. Het einde van de partij van Nicola kreeg extra veel aandacht, dus werd de stunt van de jonge Belg door de hele wereld opgemerkt.

IMG_20160903_220800

Live op de stream: Nicola en Wei schudden elkaar de hand – de remise is een feit.

Ook Thibaut speelde trouwens lange tijd goed mee tegen Yu Yangyi, maar helaas was één half punt het enige wat de Black Knights gegund werd vandaag. Morgen hebben de mannen weer meer kans op scoren; ze spelen tegen Papua New Guinea.

r2rm

Ook de Red Unicorns gaven zich niet zomaar gewonnen tegen het op papier veel sterkere Uzbekistan. Zowel Hanne als Iuliia speelden remise, beide tegen een tegenstandster van zo’n 200 elopunten meer. Bij Sarah en Astrid was het eloverschil meer dan dubbel zo groot, maar met de vechtlust van onze dames is steeds alles mogelijk. Helaas moest Astrid zich na ruim 4u gewonnen geven, en Sarah hield het bijna 5u vol in een partij die tot het eindspel redelijk gelijk opging. Morgen spelen we tegen Zuid-Korea.

r2rd

Roel profiteerde van zijn vrije dag om nog wat bij te slapen. Wiebke trok er als een echte toerist op uit en wandelde van het hotel tot aan de speelzaal, terwijl ze onderweg van de bezienswaardigheden en museums, de horeca en het entertainment van de stad genoot.

14247611_10208245260143571_1432323037_o

Op haar vrije dag ging Wiebke de stad verkennen. Ze stootte ondermeer op deze straattekening, speciaal gemaakt ter gelegenheid van de Olympiade.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s